Aktualno

POMEMBNO OBVESTILO:

POS TAX – DAVČNO POTRJEVANJE RAČUNOV


SAMO do 30.6. 2018 bodo še podprti sistemi protokoli TLS1.0, ki jih uporablja  Windows Vista in Windows Server 2008 –

za namene davčnega potrjevanja računov.


FURS je v začetku februarja 2018 obvestil in objavil novo verzijo (1.7) tehnične dokumentacije, da bo uporaba TLS protokola verzije 1.0 omogočena samo do 30.6.2018. Za vzpostavitev varnejše seje med poročevalcem in FURS se bosta od takrat dalje uporabljali samo verziji 1.1 in 1.2 TLS protokola.

Zaradi tega za namene davčnega potrjevanja računov ne bo več mogoče uporabljati zastarelih operacijskih sistemov Windows Vista ter Windows Server 2008. Uradna podprtost varnejših verzij TLS protokola 1.1 in 1.2 je v Windows 7 ter Windows Server 2008 R2 in novejših operacijskih sistemih.

Naj spomnimo na visoke kazni FURS v primerih, ko se ne pošiljajo ali nepravočasno pošiljajo podatki za namene davčnega potrjevanja računov.

Da ne bi izostalo zakonsko zahtevano davčno potrjevanje računov, uporabnikom zadevnih operacijskih sistemov svetujemo, da čim prej pristopijo k ureditvi omenjene problematike, da bo Hermesov komunikator POS-TAX tudi od julija 2018 lahko komuniciral s strežniki FURS.


Še obvestilo Microsofta ob lanski prekinitvi podpore Windows Viste:

»Od 11. aprila 2017 stranke s sistemom Windows Vista od Microsofta ne prejemajo več novih varnostnih posodobitev, sprotnih popravkov, ki niso varnostni, brezplačne ali plačljive podpore s pomočjo ali spletnih posodobitev tehničnih vsebin. Microsoft je zagotavljal podporo za sistem Windows Vista v zadnjih 10 letih, vendar je prišel čas, da skupaj s partnerji za strojno in programsko opremo vložimo svoja sredstva v novejše tehnologije, tako da bomo lahko še naprej zagotavljali nove uporabniške izkušnje.


KAJ MORATE NAREDITI: Najprej preverite, če vaš računalnik, ki ga uporabljate za davčno potrjevanje računov, uporablja ustrezen operacijski sistem /NEUSTREZEN JE:  Windows Vista in Windows server 2008/.

Če želite več informacij ali pomoč s strani Hermesa, nas lahko kontaktirate na e-naslov: komerciala@hermes2.net.

Priporočamo vam, da čim preje pričnete z aktivnostmi, povezanimi z zamenjavo operacijskega sistema, če ugotavljate, da bo zamenjava tudi pri vas potrebna.

Vse novice

Zaupajo nam tudi